EN

2019.01.18.

VOLT EGY ISKOLA

Molnár Attila Károly fotókiállításának megnyitója a Tető Galériában

A fotókiállítást Bóka B. László színház- és helytörténész nyitotta meg. A kiállítás megtekinthető: 2019. január 31-ig keddtől péntekig 15-től 18 óráig.
 

"A műveltség jó sorsban ékesség, balsorsban menedék. Úgy gondolkodj, mint a bölcs, de úgy beszélj, mint az egyszerű emberek." (Arisztotelész)

"Azt hiszem, nem is elsősorban a tudás volt a lényeg, az ismeret, hanem az, hogy amit ők mindig mondanak, hogy egész más ember lettem." (K. M.)
 


 

 

© Molnár Attila Károly
www@molnarattila.hu
+36 20 9685651
Designer: TMBT
www.tmbt.hu

 

 

 

    

  2018.01.27.

  HTML  PDF

Csoportos meditáció fogvatartottakkal a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben - napló  

Fotó: Lelovics Zoltán

A reintegráció elősegítése céljából kerestem meg a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben olyan felnőtt fogvatartottakat, akik nyitottak voltak mentális önfejlesztő technikák kipróbálására a börtönártalmak hatásának csökkentésére, a társadalomba történő visszailleszkedésük elősegítésére. Andragógiai eszközökkel, csoportfoglalkozások keretein belül a relaxáció és meditáció elméleti és gyakorlati alapjainak átadását tűztem ki célul annak érdekében, hogy aktív részvétellel a fogvatartottak több szerepet vállaljanak saját reintegrációjuk sikeres megvalósításában. A foglalkozásokon az egyéni problémák felismerésére, megfogalmazására, mentális technikák alapjainak elsajátítására fókuszáltunk.

A tíz alkalommal végzett közös munkában a résztvevők olyan felnőtt-tanulási folyamatban vettek részt, amelynek eredményeképpen többen áttörést tapasztaltak mindennapos problémáik feletti kontrolljukban.

 


 

Honlap: TMBT www.tmbt.hu